Happy Mom Academy

Happy Mom Academy

Heb je vragen over moeder zijn, of worden? Of ben je al zwanger en vraag je je af hoe het al die andere vrouwen lukt om te blijven lachen terwijl ze én een goede moeder én vrouw, vriendin of echtgenote, én werknemer zijn? Of voel je je onzeker, en schaam je je hiervoor? En hoezo ‘roze wolk?’

Dan kan een coaching met ervaringsdeskundige Kim Binda een uitstekend idee zijn.

Of wil je gewoon eens lekker kletsen en ervaringen uitwisselen met andere zwangeren, dat kan ook. Kim organiseert eens per maand een leerzame en gezellige sessies in haar Zwanger Café.

Check dan haar site en meldt je aan voor één van Kim’s  sessies. En met ‘klavertje’ als code krijg je 10% korting.

www.happymom-academy.nl

Haags Geboortehuys

Haags Geboortehuys

Mirjam en José zijn zo enthousiast over de samenwerking met de verloskundigen Sigrid en Astrid van ‘t Haags Geboortehuys dat ze deze praktijk graag onder je aandacht willen brengen:

Dus: ben je zwanger, wil je dat worden of heb je behoefte aan andere informatie over dit onderwerp, dan moet je zeker even op hun site kijken:

www.haagschgeboortehuys.nl

Miriam: ‘Klavertje Negen’!

Miriam: ‘Klavertje Negen’!

Het is natuurlijk allang geen echt nieuws meer wanneer Klavertje Vier een nieuw blaadje verwelkomt. Toch kunnen we er niet omheen. Sinds enige tijd zouden we namelijk kunnen spreken van Klavertje Negen!

Want Miriam (niet te verwarren met Mirjam) is het team komen versterken.

En met Miriam is het team van Klavertje Vier een echte kraamzorgkanjer rijker. Bomvol ervaring, kennis en enthousiasme. Bovendien mocht ze ooit onze eigen José tot haar studenten rekenen!

Want de geboren Haagse Miriam ronde haar opleiding 30 jaar geleden al af en was vervolgens 18 jaar actief. Eerst ‘gewoon’ als kraamverzorgende en toen 10 jaar als opleider.

Daarna stopte ze een poos en was jarenlang actief bij de stop-met-roken-club STIVORO. Toch bleef de oude liefde trekken en dus greep ze haar kans bij Klavertje Vier!

Miriam is een echt ‘zorg-mens’ en wordt extra enthousiast wanneer ze al haar kennis en ervaring mag inzetten voor heerlijke kraamdagen.

Ze heeft een passie voor Zuid-Afrika en zou het liefst weer hele dagen doorbrengen op de veranda in het Krügerpark waar ze ooit kuddes olifanten voorbij zag trekken.

Miriam mijdt campings, leest het liefst de literaire thrillers van Nicci French en was ooit een geduchte tegenstander aan het badminton-net!

Miriam, welkom!

Hier lees je trouwens alles over alle andere Klavertjes.

Henria. En dat is ze-he-ven.

Henria. En dat is ze-he-ven.

Het succes van Klavertje Vier gaat onverminderd door. Mirjam en José komen nauwelijks nog aan slapen toe en dus is het tijd voor weer een nieuwe klaver: Henria. Klavertje zeven.

Na carrières in de supermarkt- en modewereld, kroop haar bloed toch waar het niet gaan kon, en besloot Henria in 2014 alsnog voor de opleiding tot kraamverzorgende.

Leuk detail: ze was de eerste leerling van zowel de opleiding ‘De Bakermat’ van Martine Cloosterman als de eerste stagiaire bij Klavertje Vier. In december 2015 slaagde ze voor het examen en is nu in ‘echte’ dienst getreden bij Klavertje Vier Kraamzorg.

Ze leest Camilla Läckberg, ‘hotelt’ in de zomer op Vlieland en luistert zonder tegenzin naar Afro Jack, Armin van Buuren en DJ Hardwell.

(Hier vind je trouwens álle Klavertje Vier Teamleden)

Borstvoeding

Borstvoeding

Cursussen en workshops rond de borstvoeding

Bij het Haags Borstvoedingcentrum Vita Nova draait alles om het nieuwe leven. In dit centrum kunnen zwangere vrouwen, hun partners en ouders met baby’s en kinderen terecht voor allerlei activiteiten rondom moeder en kind.

Tal Spanjer en Alexandra Knijnenburg geven vrouwen en hun partners alle kennis en benodigdheden om de borstvoedingstijd tot een fantastische periode te maken.

www.haagsborstvoedingscentrumvitanova.nl

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

Sport-, ontspannings- en zwangerschapsmassages

Klavertje Vier Kraamzorg

 

 

 

De zwangerschapsmassage is de perfecte manier om een vrouw te helpen zich meer op haar gemak te voelen bij de veranderingen in haar lichaam. Verschillende klachten die tijdens een zwangerschap ontstaan, kunnen door de zwangerschapsmassage behoorlijk verminderd worden. Een zwangerschapsmassage helpt bij rugklachten, verminderde bloedcirculatie, hoofdpijn, misselijkheid, beenkrampen of vermoeide benen, oedeem en verminderde stoelgang.

Als je vermeldt dat je via Klavertje Vier Kraamzorg komt, krijg je 20% korting! Ook op een ontspanningsmassage voor de vader!

Meer informatie: www.massagenewbalance.nl

Baby Shower Glove

Baby Shower Glove

Vader, uitvinder en ondernemer Guus Welling vond het douchen met een baby uitermate gezellig, maar ook een beetje ongemakkelijk met zo’n kleine, glibberige baby. Dus bedacht hij een superleuke washand waarmee je veilig met je pasgeborene onder de douche kunt: de Baby Shower Glove.

José en Mirjam vinden het een prachtproduct en doen er eentje cadeau aan al hun kraamgezinnen.

Bestellen? Meer informatie? Kijk op www.babyshowerglove.nl

“Van huilbaby, naar blije baby!”

“Van huilbaby, naar blije baby!”

Het is mooi om ouders met hun baby in de praktijk te mogen ontvangen. Al is het prille geluk soms wreed verstoord en zijn de ouders doodmoe en ten einde raad. De pasgeborene zorgt voor slapeloze nachten door continu te huilen of heeft veel last van darmkrampjes. De baby is vaak onrustig, drinkt slecht of heeft refluxklachten. Klachten waar vaak geen medische oorzaak aan ten grondslag ligt, maar waarbij de osteopathie van Michiel Bornkamp een uitkomst kan bieden.

Meer informatie of online een afspraak maken, kijk op www.bornkamposteopathie.nl

Stephanie Akkerman Fotografie

Stephanie Akkerman Fotografie

De foto’s die Stephanie Akkerman maakt van pasgeboren kinderen zijn zo mooi, dat je beslist eens op haar site (www.stephanieakkerman.nl) moet kijken voor meer voorbeelden!

 

Nieuwe kleinschalige samenwerking: ZO Kinderopvang

Nieuwe kleinschalige samenwerking: ZO Kinderopvang

Net als wij vinden ze bij Zo Kinderopvang kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en flexibiliteit een must voor goede zorg. Daarom hebben we afgesproken elkaar waar mogelijk bij te staan en te ondersteunen.

Zo Kinderopvang heeft als missie ouders te helpen bij combineren van werk en gezin. Naast zorg voor en ontwikkelingsstimulering van kinderen, biedt Zo Kinderopvang extra diensten om het ouders ook privé makkelijker te maken. Denk hierbij aan de kinderkapper, kinderfotograaf, maar ook kinderfeestjes.

Buiten hoogwaardige dagopvang en buitenschoolse opvang (BSO), verzorgt Zo onder de naam Zo aan Huis ook gastouderopvang en nanny’s aan huis. Ondanks de 37 locaties verspreid over Zuid-Holland, West-Brabant en Tholen, is iedere locatie kleinschalig, flexibel en persoonlijk betrokken bij haar eigen ouders. Zo kunnen kinderen ook een halve dag per week komen in plaats van bijvoorbeeld naar de peuterspeelzaal te gaan. Goed voor de ontwikkeling, vooral bij pientere peuters ;), en die vorm van opvang valt nog onder de kinderopvangtoeslag ook. Zó fijn!

Wij kijken uit naar een inspirerende samenwerking met Zo Kinderopvang.